KURUMSALLAŞMIŞ VE HALKIYLA İÇ İÇE BELEDİYE

Gerçek belediyeciliğin temel şartı; kurumsallaşmış, halkıyla ve personeliyle bütünleşmiş, kaynaklarını etkin ve verimli kullanabilmektir. Göreve geldiğimizde öncelikle işe Bodrum Belediyesi’nden başlayacağız ve Bodrum kamuoyunda imajı ciddi anlamda yıpranmış olan, eleştirilere maruz kalan kamu kurumu görüntüsünü düzelteceğiz. Organizasyon ve yönetim şemasını yeniden düzenleyerek kamunun kaynaklarını etkin kullanan, halkla iç içe, halkın sorunlarına duyarlı, proje ve çözüm üreten bir belediye yapısını yeniden oluşturacağız. Belediye personelinin tamamına sahip çıkarak, işe göre personel istihdam eden, mevcut personelinin eğitim eksikliklerini ortadan kaldırarak, başkanından birim amirlerine tüm personeliyle vatandaşlarımıza yüksek kalitede hizmet sunan bir kurum haline gelecek.

BODRUM ORTAK AKILLA YÖNETİLEN, KATILIMCI DEMOKRATİK BİR KENT OLACAK…

Bir barış, kardeşlik ve özgürlük kenti olan Bodrum’umuzda herkes hukuk ve belediyemiz karşısında eşittir. Bodrum’da yaşayan vatandaşlarımız; ırk, din, dil, cinsiyet, etnik köken, farklı siyasi düşünce ve kanaatlerinden dolayı herhangi bir ayrıma tabii tutulmadan tüm belediye hizmetlerinden eşit ve adil bir şekilde yararlanacak. İnandığımız demokratik, katılımcı, üretken ve gerçek belediyecilik; her fikre, ifade ve kanaat hürriyetine saygılıdır. Tek sesliliği ve “ben yaptım oldu” belediyecilik anlayışını reddediyoruz, ortak akıl ve istişareyi savunuyoruz. Bu çerçevede başta Kent  Konseyi olmak üzere, muhtarlarımız, ilçemizdeki tüm meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının, kamusal alandaki sorunları ile çözüm önerilerine değer vereceğiz. Kent Konseyini daha aktif hale getirerek, kentin bütün kesimlerinden temsilcilerin karar mekanizmasına katılmasını sağlayacağız. Bodrum için yapacağımız her projede, vatandaşlarımızın istek, görüş ve önerilerini alarak Bodrum’u ortak akılla yöneteceğiz. Önemli altyapı projeleri hariç, gerçekleştireceğimiz tüm projelerde; yerelde yaşayan vatandaşlarımızın talebi ve görüşünü mutlaka alacağız. Projenin tamamlanmasının ardından geri dönüşüm ölçümünü yaparak yerindelik ve performans denetimine uygun bir belediyecilik yapacağız. Kimseyi ötekileştirmeden, ayrımcılık yapmadan her vatandaşımıza eşit ve adil hizmet vaat ediyoruz. Demokrasimizin en önemli unsurlarından, halkımızın ilk iletişim noktası muhtarlarımızla sürekli temas halinde olacağız. Muhtarlarımızın görevlerini en iyi ve rahat şekilde yapabilmeleri için gereksinimlerini karşılayacak, ihtiyaç duyulan yerlerde muhtarlık hizmet binaları yapacağız. Ayrıca, Bodrum Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün amir ve personel atamasını, seçilmiş muhtarlarımızın talep ve beklentilerini dikkate alarak yapacağız. Temel belediyecilik hizmetleri dışında, Bodrum’da yaşayan vatandaşlarımızın yaşam alanlarında önemli değişikliğe neden olacak, kamu yatırımları başta olmak üzere fiziksel, görsel ve sosyal olarak o bölgeyi etkileyecek her projeyi, hemşehrilerimizin görüşüne sunacağız ve referandum yapmak suretiyle hayata geçireceğiz. Uzun süredir Bodrum’daki hemşehrilerimizin sesinin belediye binasından duyulmadığının farkındayız. Belediyeye gelen vatandaşlara rehberlik ve danışma hizmeti sunmak için kurulan ancak işlevsiz kalan Çözüm Masası’nı; sorunun değil çözümün bir parçası olacak şekilde yeniden yapılandırarak ulaşılabilir hale getireceğiz. Çözüm Masası’na gelen müracaatları, ilgili birimlerle irtibatlandırarak süreç sonuçlanana kadar takipçisi olacağız.

BODRUM, BÜTÜNCÜL BİR ENVANTER
ÇALIŞMASIYLA GELECEĞİNİ PLANLAYACAK

Başarılı belediyeciliğin temel şartı planlı çalışmaktır. Özellikle pandemi sonrası büyük bir göç ve yatırım baskısı altında kontrolsüzce büyüyen Bodrum Yarımadamızın giderek kronikleşen sorunlarını çözebilmek ve geleceğini kontrol altına almak önceliğimiz olacaktır. Bodrum Yarımadamız için hazırlayacağımız bütüncül imar planlarını, kapsamlı bir envanter çalışmasına dayalı olarak gerçekleştireceğiz. Konut ve işyeri sayısından araç sayısına, turizmdeki yatak sayısından öğrenci sayısına ve arkeolojik değerlerimize kadar tüm verileri toplayacağımız bu çalışma sonrasında toplumun tüm dinamiklerini devreye sokarak katılımcı bir anlayışla Bodrum Yarımadamızın gelecek 50 yılını planlayacağız.

KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN ÇEVRECİ
BELEDİYE OLACAĞIZ

Bodrum Belediyesi, kendi elektriğini güneş enerjisinden üreten bir belediye olacak. Yılda yaklaşık 5 MW’lık elektrik tüketimi olan belediyemizin yıllık ihtiyacının iki katı elektrik üretme kapasitesinde, toplam 10 MW kurulu güce sahip Güneş Enerjisi Santralinin kurulmasına üç ay içerisinde başlayacağız. Projeyi, güneş potansiyeli yüksek olan ve çevreye zarar vermeyecek bir lokasyonda yatırıma dönüştüreceğiz. Ürettiğimiz enerjinin 5 MW’lık kısmı ile belediyenin ihtiyacını karşılarken, geri kalan miktarın ise AYDEM’e satışını gerçekleştireceğiz. Uzun vadede belediye araçlarını elektrikli araçlara dönüştürmek suretiyle hem işletme maliyetlerini düşüreceğiz, hem de Türkiye’nin sayılı çevreci belediyelerinden biri olacağız. Ayrıca, görev süremiz içerisinde güneş enerjisi potansiyeline uygun projelerin  üretilmesini ve yatırıma dönüşmesini destekleyeceğiz

BELEDİYE İŞ VE İŞÇİ BULMA KURUMU GİBİ ÇALIŞACAK

Bodrum’un turizm ve diğer sektörlerde yaşadığı istihdam sorununu çözmek amacıyla, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak, bölgemizdeki işveren ve iş gücünü bir araya getirip, belediyeyi adeta bir iş ve işçi bulma kurumu gibi çalıştıracağız. Sektörlerin ihtiyaç duyduğu mesleki alanlarda nitelikli eleman yetiştirme ve teminine yönelik çalışma yaparak sürecin takibini yapacağız.